Välkommen till Framtidens Markisväv – PFAS-fri & Miljövänlig

Upptäck den miljövänliga revolutionen inom markisväv från Sandatex - Nu PFAS-fri! Lär dig hur detta steg inte bara skyddar miljön utan också säkerställer hållbarheten och kvaliteten på din markisväv.
pfas-fri markisväv sandatex
pfas-fri markisväv sandatex

I en värld där miljön står i fokus, tar Sandatex ett stort kliv framåt genom att introducera PFAS-fria akrylvävar från och med hösten 2023. Detta initiativ är inte bara ett svar på kravet för mer hållbara produkter utan också en proaktiv åtgärd mot kommande miljölagstiftningar.

Varför PFAS-fria Vävar?

PFAS (per- och polyfluorerade alkylsubstanser) är kemikalier som länge varit standard i tillverkningen av vattentåliga textilier för dess förmåga att avvisa vatten och olja. Dock har forskning visat att dessa kemikalier kan ha negativa effekter på miljön och människors hälsa. Sandatex beslut att gå över till PFAS-fria material markerar därför en viktig utveckling för både miljön och konsumenten.

Förändringar i Vävens Egenskaper

Att omvandla till PFAS-fria vävar innebär vissa förändringar. Vattentätheten förblir intakt, men vävarna kan uppvisa en minskad pärleffekt och en tendens att absorbera mer väta vid ytan, vilket ger dem ett blött utseende tills de torkar. Detta påverkar dock inte vävens funktionella kvaliteter. Det mest märkbara är att den oljeavstötande effekten minskar, vilket gör att väven blir mer mottaglig för smuts och föroreningar från luften.

Underhåll och Skötsel markisväv

Med de nya egenskaperna kommer en viktig påminnelse om skötsel. Regelbunden rengöring, särskilt under våren och sommaren samt under pollensäsongen, blir ännu viktigare för att bibehålla vävens estetik och funktion över tid.

Oeko-Tex Standard 100 Certifiering

Trots dessa förändringar, fortsätter Sandatex att erbjuda högkvalitativa vävar som är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100. Detta garanterar att produkterna är fria från skadliga ämnen och säkra för både människor och miljö.

För Återförsäljare

Det är viktigt för återförsäljare att förstå dessa förändringar och kommunicera dem effektivt till kunderna. Genom att informera om de nya egenskaperna och vikten av regelbunden skötsel kan vi säkerställa att kunderna förblir nöjda med sina produkter långt in i framtiden.

Avslutningsvis

Sandatex åtagande att introducera PFAS-fria vävar är ett stort steg mot en mer hållbar framtid. Denna förändring speglar företagets engagemang för miljön och dess strävan att erbjuda produkter som inte bara är säkra och hållbara utan också av högsta kvalitet.

Vill du veta mer eller har frågor om våra PFAS-fria markisvävar? Kontakta oss idag för mer information och upptäck hur du kan bidra till en hållbarare framtid med Sandatex.

Senaste nyheter