Välkommen till Sunsafe

Sunsafe är ett familjeföretag med flera anställda och stabila samarbetspartners. Vårt fokus är enkelhet för kunden genom helhetslösningar, service, prisvärdhet och kvalitet.

Välkommen till oss!

Vi tillsammans är Sunsafe

Sunsafe kund referenser 27 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Oliver, Arbetsledare
Sunsafe kund referenser 25 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Magnus, Montör
Sunsafe kund referenser 26 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Erik, Montör
Sunsafe montor 07 1 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Albin, Montör
marvin sunsafe 2023 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Marvin, VD
Sunsafe kund referenser 21 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Kenneth, Säljare
Sunsafe kund referenser 20 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Minna, Ekonomi
Sunsafe kund referenser 22 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Doris

Vår historia

En tanke slog mig

Sunsafe grundades ur Kenneth’s personliga erfarenhet när han letade efter markiser till sitt hus. Han kunde inte hitta en helhetslösning som uppfyllde hans önskemål, Det var då fröet började gro. ”Kanske skulle jag kunna utveckla den här branschen?”

Där föddes tanken om att starta en verksamhet som kunde erbjuda just detta. Sunsafe fokuserar på kvalitet, funktionalitet och design, och har etablerat sig som en ledande aktör inom markis- och solskyddsbranschen. Företaget anpassar sig efter kundernas unika behov och erbjuder en helhetslösning från rådgivning till installation och service.

Far och son öppnar en solskyddsbutik

Kenneth fick han möjligheten att öppna en fysisk butik för markiser och solskydd på Koppargatan 18 i Norrköping. Detta blev möjligt tack vare att en lokal blev tillgänglig våren 2009. Kenneth insåg att detta var en fantastisk möjlighet att nå ut till ännu kunder och erbjuda en mer personlig service.

För att kunna driva butiken på ett effektivt sätt behövde Kenneth förstärkning och frågade sin son, som har en elektrikerutbildning i botten, om han ville bli delaktig i verksamheten. Sonen, Marvin, var entusiastisk och ville vara med på resan att starta en solskyddsbutik. Far och son gick samman och öppnade butiken, som blev en stor succé. Kundtillströmningen var större än vad de förväntat sig, och de kunde erbjuda ännu fler kunder en heltäckande lösning för deras solskyddsbehov.

Marvin (tv) och Kenneth (th) på Sunsafe
Marvin (tv) och Kenneth (th) på Sunsafe
Sunsafe lokal på Koppargatan 18 i Norrköping (2009-2014)
Sunsafe lokal på Koppargatan 18 i Norrköping (2009-2014)

Sortimentet växer

Efter att butiken hade varit öppen i ungefär ett år märkte Kenneth och Marvin att deras satsning på solskydd höll och att det fanns en växande efterfrågan på deras produkter. De kände att de kunde erbjuda mer än bara markiser och persienner, och började fundera på att utöka sitt sortiment.

Efter noggranna överväganden bestämde de sig för att testa att ta in fönster. Det visade sig vara en succé. Kunderna uppskattade den utökade möjligheten att hitta allt under samma tak. Kunderna ville ha en helhetslösning för sina solskydds- och fönsterbehov, och företaget var glada att kunna erbjuda just detta.

Kenneth och Marvin fortsatte att utveckla sin verksamhet och började även erbjuda garageportar. De insåg att det fanns en stor efterfrågan på högkvalitativa garageportar som var både säkra och estetiskt tilltalande. Genom att erbjuda garageportar i kombination med solskydd och fönster kunde de ge kunderna möjligheten att få allt installerat av samma leverantör, vilket innebar både enklare hantering och ökad tillfredsställelse för kunderna.

Med sitt växande sortiment kunde företaget erbjuda en ännu bredare lösning till sina kunder och blev en mer komplett leverantör för hemmets behov. Kenneth och Marvin var nöjda med sin beslut att utöka sortimentet och ser fram emot att fortsätta att förse sina kunder med högkvalitativa produkter och enestående service.

Lokal i Åby

Efter några år i sin ursprungliga lokal på Koppargatan i Norrköping insåg företaget att de behövde mer plats för att fortsätta att expandera och växa. År 2015 flyttade de till en större lokal på Hydraulvägen i Åby.

Den nya lokalen erbjöd företaget en möjlighet att hyra ett större lager och bygga en stor utställning med alla sina produkter. Detta inkluderade deras nytillskott, ytterdörrar, vilket hade visat sig vara en mycket populär produkt bland kunderna.

Med en större utställningslokal kunde kunderna nu se alla produkter på en plats, vilket gjorde det lättare för dem att jämföra och välja mellan de olika alternativen. Företaget trivdes bra i den nya lokalen, men insåg att läget inte var det bästa för en fysisk butik.

Därför beslutade företaget att lansera en e-butik år 2018/2019. Detta gjorde det möjligt för kunder att enkelt och bekvämt köpa garageportar online. Kundtjänst och support fanns också tillgängligt för att hjälpa till med eventuella frågor eller problem.

Genom att erbjuda en e-butik kunde företaget utöka sin kundbas och nå ut till fler kunder i hela Sverige. Detta gjorde att företaget kunde växa ännu mer och fortsätta att erbjuda högkvalitativa produkter och enestående service till alla sina kunder.

Sunsafe lokal på Hydraulvägen 5 i Åby (2014-2020)
Sunsafe lokal på Hydraulvägen 5 i Åby (2014-2020)
Sunsafe designbutik öppnades Augusti 2020
Sunsafe designbutik öppnades Augusti 2020

Utställningsbutik på Fjärilsgatan i Norrköping

Under 2020 tog företaget ett steg tillbaka till stan och öppnade en ny utställningsbutik på Fjärilsgatan i Norrköping. Den nya lokalen var idealiskt belägen bredvid Blomsterlandet och Coop, vilket gjorde det enkelt för kunder att hitta och besöka butiken.

Med en stor öppen utställningsyta kunde företaget nu visa upp alla sina produkter på ett enkelt och överskådligt sätt. Här kunde kunderna se och testa olika solskydd, fönster, garageportar och ytterdörrar och få hjälp av kunnig personal om de hade några frågor eller funderingar.

Butiken på Fjärilsgatan var faktiskt en dröm som företaget hade haft redan från starten för tio år sedan. Det var härligt att se drömmen bli verklighet och att butiken blev precis som de hade önskat sig.

Nu kan Sunsafe erbjuda en komplett upplevelse för kunderna genom att erbjuda högkvalitativa produkter, professionell installation och en utmärkt kundservice i en välkomnande och inspirerande utställningsmiljö.

Certiferingar

Diplomerad expert invandig fonstermiljo Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Diplomerad expert Inomhus solskydd
Diplomerad installator utvandigt solskydd Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Diplomerade installatörer solskydd utomhus
Velux sunsafe certifierade montor 2022 512x512 web Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Velux certifierad montör
visma offentlig upphandling 1 e1677499971716 Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Kurs offentlig upphandling
intyg bas b bas u Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Bas P Bas U utbildning
Creditsafe god kreditvardighet Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Creditsafe God kreditvärdighet

Medlemmar i

Ssf logo vit Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Svenska solskydds förbundet
SFR logotyp png Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Småföretagarnas riksförbund
foretagarna logga black PNG RGB Sunsafe https://sunsafe.se/om-oss/
Företagarna