Fine Little Day x Sandatex – Ett ny designsamarbete

Fine Little Day och Sandatex har inlett ett designsamarbete där fokus ligger på mjukt grafiska rullgardiner för att sätta fönstret i centrum. Konstnären Isis Maakestad har skapat fyra mönster med inspiration från växtriket som har en handgjord känsla med grafisk renhet. Kollektionen är skandinaviskt uttryckt med hög konstnärlig kvalitet och är miljövänlig. Samarbetet har varit en spännande resa där designern har tagit hänsyn till ljusets påverkan på mönstren och funderat på hur man bäst uppnår den autentiska textila känslan. Resultatet är en kollektion som passar lika bra i stugan på landet som i lägenheten i stan.
#image_title

Fönstret i fokus med mjukt grafiska rullgardiner

I det nya designsamarbetet mellan Sandatex och Fine Little Day sätter vi fönstret i fokus med mjukt grafiska rullgardiner, skapade av konstnären Isis Maakestad. Kollektionen har en skandinavisk stil med handgjorda detaljer och är miljövänlig.

En kombination av lekfullhet och hög konstnärlig kvalitet av Sandatex

Fine Little Day har många års erfarenhet inom inredningstextil och fokuserar på lekfullhet och berättande bildspråk med hög konstnärlig kvalitet. Vi valde att samarbeta med dem på grund av deras engagemang för hållbarhet och kreativitet. Genom att skapa mönster till rullgardiner ville vi visa att de kan vara mer än bara praktiska solskydd eller mörkläggning. Mönster på rullgardiner kan addera en atmosfär till rummet och skifta vackert i takt med ljuset under dagen, förklarar Sandatex marknadschef Lena Blomgren.

Fyra unika mönster skapade av konstnären Isis Maakestad

Konstnären Isis Maakestad har skapat fyra mönster för Sandatex kollektionen: Klocka, Bukett, Eng och Frökapsel. Inspirationen kommer från växtriket och mönstren har en handgjord känsla med en grafisk renhet. Fine Little Day är nöjda med samarbetet och beskriver Isi Maakestads uttryck som kärnan i deras stil – handgjort, vingligt och med en udda nerv. Hennes mönster känns textila i sig från grunden, vilket gör henne till ett självklart val för detta projekt, berättar Elisabeth Dunker på Fine Little Day.

En spännande resa i designprocessen med Sandatex

Arbetet med kollektionen har varit en spännande resa där idéer har bearbetats och funderingar om mönstertäthet och färgval har diskuterats för att uppnå den autentiska textila känslan. Ljuset genom fönstret har varit en extra aspekt att ta hänsyn till i designprocessen. Resultatet är en kollektion som passar lika bra i stugan på landet som i våningen i stan – ett samarbete vi är stolta över ur alla aspekter.

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern