Kan man rulla in en våt markis?

Upptäck SunSafes experttips om att hantera våta markiser. Från våra butiker i Norrköping och Linköping delar vi vår kunskap för att hjälpa dig skydda din markisväv.
Rulla in våt markis ösregn gråmarkis terrassmarkis norrköping
Rulla in våt markis ösregn gråmarkis terrassmarkis norrköping

Förstå Din Markisväv

Att förstå hur man tar hand om sin markis är avgörande för att förlänga dess livslängd. I Norrköping och Linköping, där väderförhållandena kan variera, är det viktigt att veta när och hur man ska hantera en våt markis. Hos Sunsafe har vi samlat års kunskap för att ge dig de bästa råden.

När är det OK att Rulla in en Våt Markis?

Ibland kan det vara oundvikligt att rulla in en våt markis, speciellt under oförutsedda väderförändringar. Dock är det viktigt att inte göra detta till en vana. Långvarig exponering av markisväven för fukt kan leda till mögel och skador.

Hur hanterar du en Våt Markis?

Om du måste rulla in din markis medan den är våt, se till att rulla ut den igen så fort som möjligt för att låta den torka ordentligt. Detta förhindrar mögelbildning och förlänger vävens livslängd.

Underhåll av din Markisväv

En välskött markisväv är nyckeln till dess hållbarhet. Här är några steg du bör följa för att hålla din markis i toppskick, oavsett om du befinner dig i Norrköping eller Linköping.

Regelbunden Rengöring

Använd mild tvållösning och vatten för att rengöra markisväven. Starka kemikalier eller högtryckstvättar kan skada väven och bör undvikas. Du kan också använd Tex’Aktiv Clean från Dickson för att rengöra din duk grundligt och återställa den till sin ursprungliga färg. denna rengöring är speciellt framtagen av våran väv leverantör Dickson.

Rengör din markisväv

Återimpregnering för Extra Skydd

För att skydda din markisväv mot väder och vind rekommenderar Sunsafe efter ca 5-6år en återimpregnering. Detta hjälper till att bibehålla vävens smuts- och vattenavstötande egenskaper. Använd Tex’Aktiv Guard från Dickson för att återställa de vattenavstötande egenskaperna hos din Dickson markisduk, för ett effektivt fläckskydd och optimal pärlverkan.

Återimpregnering av din markisväv

Välj Rätt Markisväv

Att välja rätt markisväv är grundläggande. Sunsafe erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa vävar som är både hållbara och estetiskt tilltalande. Kom in till våra butiker i Norrköping eller Linköping för personlig rådgivning.

Varför Kvalitet Lönar Sig

Investera i en högkvalitativ markisväv från Dickson. Våra vävar är utformade för att stå emot det skiftande nordiska klimatet och kommer att spara dig pengar på lång sikt.

Anpassning efter Dina Behov

Varje hem och varje uteplats är unik. Låt Sunsafes experter hjälpa dig välja en väv som inte bara skyddar mot solen utan också kompletterar din fastighets estetik.

Sammanfattning och Nästa Steg

Att ta hand om din markis behöver inte vara komplicerat. Med Sunsafes tips och råd kan du enkelt underhålla din markisväv och försäkra dig om att den håller i många år framöver. Kontakta oss idag om du behöver byta din markisväv

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern