Hestra Markis: Från Smålands Källare till Marknadsledare

Från en källare i Småland till en ledande aktör inom solskydd; upptäck Hestra Markis' resa av passion, tradition och innovation.
Hestra markis 75år
Hestra markis 75år

Ursprung och grundande av Hestra markis

Hestra Markis historia börjar med en ödmjuk start. I en källare i Småland lade Ragnar & Ingrid Rudén, företagets grundare, grunden till vad som skulle bli en av Sveriges främsta aktörer inom solskydd. Deras vision, tekniska skicklighet och affärssinne blev kärnan i Hestra Markis uppbyggnad.

Tidiga år och tillväxt

Under 1960-talet tog verksamheten fart. Med anställningen av den unga och ambitiösa Ingvar Larsson stärktes företagets identitet och kultur. Hans engagemang var en symbol för företagets anda. Efter honom tog Håkan Rudén, son till grundarna, över rodret, präglande en epok av innovation och perfektion.

Millennieskiftet och expansion

Millennieskiftet markerade en ny era av tillväxt och anpassning. Företaget byggde en ny fabrik, diversifierade sin produktportfölj och stärkte sin marknadsposition avsevärt.

Förvärv och framåtblickande strategier

2023, i ett avgörande drag, förvärvade Hestra Markis Aktiebolaget Limmareds Gardinfabrik. Detta beslut underströk Hestra Markis ambition att ständigt växa och vara i framkant av branschen.

75 år av värderingar och firande

Vad som skiljer Hestra Markis är deras djupt rotade värderingar. Familjekänslan, hantverket och kraften i samarbete ligger i kärnan av deras verksamhet. Deras 75-årsjubileum firades med prakt och storslagenhet, vilket återspeglar företagets anda av gemenskap och tradition.

Framtiden för hestra markis

Efter att ha firat 75 framgångsrika år ser Hestra Markis mot en ljus framtid. Med sin starka historia, är företaget inställt på att fortsätta sitt arv av excellens med förnyad energi och passion.

Vill du uppleva Hestra Markis kvalitet och tradition för ditt hem? Kontakta oss idag!

Senaste nyheter