Energieffektiva Ytterdörrar i Norrköping och Linköping: Välj Rätt för Bästa Komfort och Lägsta Energikostnader

Att välja rätt ytterdörr är en viktig investering för ditt hem, särskilt när det gäller att optimera energiförbrukning och komfort. I denna artikel kommer vi att utforska varför U-värdet på ytterdörrar är en kritisk faktor och hur Lurs ytterdörrar, tillgängliga genom Sunsafe, kan hjälpa dig att skapa en energieffektiv och behaglig boendemiljö i Norrköping och Linköping.
Lurs ytterdörr installation av vit singö dörr norrköping
Lurs ytterdörr installation av vit singö dörr norrköping

Vad är U-värde och Varför är det Viktigt på en ytterdörr?

U-värde, även känt som värmegenomgångskoefficient, är ett mått på hur väl en byggnadsdel, som en ytterdörr, isolerar mot värmeöverföring. U-värdet anges i enheten W/m²K (watt per kvadratmeter och kelvin) och ju lägre U-värdet är, desto bättre isoleringsförmåga har dörren. Detta innebär att mindre värme förloras genom dörren under kalla vintermånader och mindre värme tränger in under varma sommardagar.

Att välja en ytterdörr med lågt U-värde bidrar till:

 • Lägre energikostnader: Genom att minska värmeförluster minskar behovet av uppvärmning.
 • Ökad komfort: Ett jämnt och behagligt inomhusklimat året runt.
 • Miljövänlighet: Lägre energiförbrukning innebär mindre belastning på miljön.

Lurs Ytterdörrar: Hög Kvalitet och Lågt U-värde

Lurs Dörr AB har tillverkat högkvalitativa ytterdörrar sedan 1948. Med fokus på både tradition och innovation erbjuder Lurs ytterdörrar med utmärkta isoleringsegenskaper. Några av de framstående egenskaperna hos Lurs ytterdörrar inkluderar:

 • Låga U-värden: Lurs dörrar utan glas har ett U-värde på 0,82, medan dörrar med glas har ett U-värde på 0,92. Dessa värden är betydligt lägre än standard, vilket innebär bättre isolering och energieffektivitet.
 • Hållbara material: Tillverkade av robusta och hållbara material som Accoya®, vilket ger utmärkt motståndskraft mot väder och insekter.
 • Innovativa designalternativ: Dörrarna finns i flera designserier, från moderna till traditionella, som passar olika arkitektoniska stilar.

Fördelar med Lurs Ytterdörrar i Ditt Hem

Att installera en ytterdörr från Lurs erbjuder flera fördelar:

1. Energisparande

Energimyndigheten beräknar att hushåll i södra Sverige kan spara upp till 200 kWh per år, medan hushåll i norra Sverige kan spara upp till 370 kWh per år med en energieffektiv ytterdörr. Detta resulterar i betydande kostnadsbesparingar på lång sikt.

2. Ökad Komfort

Lurs dörrar bidrar till en stabil och behaglig inomhustemperatur genom att förhindra kallras och drag. Detta är särskilt viktigt i områden med kallt klimat som Norrköping och Linköping.

3. Miljövänlig

Genom att minska energiförbrukningen bidrar du också till en lägre koldioxidutsläpp och en mer hållbar livsstil.

Ytterdörrar med och utan Fönster

Valet mellan en ytterdörr med eller utan fönster påverkar också U-värdet. Dörrar utan fönster har generellt sett lägre U-värde eftersom glaspartier tenderar att släppa igenom mer värme. Men moderna fönsterteknologier, som isolerglas och välisolerade ramar, kan avsevärt förbättra prestandan hos dörrar med fönster.

Lurs Dörrmodeller

 • Villa-serien: Stilrena och moderna dörrar med hög hållbarhet.
 • Herrgård-serien: Klassiska dörrar med exklusiv design och hög säkerhet.
 • Teak/Ek-serien: Robust konstruktion med naturliga material för långvarig hållbarhet.

Professionellt Montage av ytterdörr utförda av Sunsafe

Sunsafe erbjuder både försäljning och professionell installation av Lurs ytterdörrar i Norrköping och Linköping. En korrekt installation är avgörande för att säkerställa att dörrens isoleringsegenskaper maximeras och att kallras undviks.

Garanti och Underhåll Lurs ytterdörr

Lurs ytterdörrar levereras med en omfattande garanti:

 • 10 års formgaranti mot skevhet/krokighet.
 • 10 år mot kondens i isolerglas.
 • 5 år mot fabrikationsfel.
 • 2 år på lås och gångjärn.

Regelbundet underhåll är viktigt för att dörrens funktion och estetik ska bibehållas över tid. Målade dörrar bör rengöras och ek vaxas minst två gånger om året för att förhindra slitage och missfärgning.

Sammanfattning ytterdörrar

Att välja rätt ytterdörr är en investering som betalar sig över tid genom lägre energikostnader, ökad komfort och ett bättre inomhusklimat. Lurs ytterdörrar, tillgängliga genom Sunsafe, erbjuder exceptionell kvalitet och energieffektivitet som passar perfekt för hushåll i Norrköping och Linköping.


Vill du förbättra energieffektiviteten och komforten i ditt hem? Boka ett kostnadsfritt hembesök idag!

Senaste nyheter