Varför är det frost på mina nya fönster?

Om du nyligen har installerat nya fönster kan du ha märkt frost eller kondens på glasets utsida. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för!

Om du nyligen har installerat nya fönster kan du ha märkt frost eller kondens på glasets utsida. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för! I det här blogginlägget förklarar vi varför frost bildas på nya fönster och vad du kan göra för att förhindra det.

Fönster är en av de viktigaste delarna av ett hus när det gäller isolering

Fönster är avgörande vid isolering av ett hus, då de isolerar luft av olika temperaturer. Luften innanför fönstren eller på insidan av huset bör hållas varm under kalla tider på året samtidigt som den isoleras från den kyligare luften utanför. Fönster isolerar också mot extrema temperatursvängningar. Det är nödvändigt att det finns ett lågt u-värde fönster med en hög isoleringsförmåga om du vill säkerställa att ditt hus håller riktig temperatur. Ett effektivt isolerat fönster hjälper till att upprätthålla isoleringen i hela huset och kan bidra till besparingar i energiförbrukningen.

Frost på utsidan av fönster kan orsakas av flera faktorer, bland annat bra isolerade, värmeskillnader inne/ute och kondens i luften

Frost kan uppstå efter exponering för mycket kalla temperaturer och frost på fönster är inte ovanligt. Värmeskillnader mellan fönsterglaset på utsidan och rummet på insidan orsakar ofta problemet. Fönster med bra isolering hjälper till att hålla värmen i rummet. Men det som händer är att väldigt lite värme läcker ut genom glaset som annars smälter frosten därav att du får en frost uppbyggnad. Du behöver inte vara orad utan det är bra täcken att du har rikgt bra fönster.

För att förhindra frost på fönster bör du se till att köpa till anti-fog som glasbehandling innan du byter fönster

För att få mindre frost på dina nya fönster, så bör en anti-fog glasbehandling alltid övervägas. Genom anti-fog behandling kommer den egenskaperna i fönstret ändras och fukt har svårare att stanna på glaset som i sin tur kan utvecklas till frost när det är minus grader utomhus. Kostnaden för anti-fog glasbehandling ligger vanligtvis på omkring 10% extra och är något som bör övervägas innan du köper nya fönster.

Om du är på väg att köpa nya fönster är det viktigt att tänka på de potentiella orsakerna till frostbildning på dina fönster. Genom att välja en fönsterbehandling som innehåller ett skydd mot imma kan du bidra till att minska sannolikheten för att detta problem uppstår och hålla ditt hem isolerat hela vintern. Har du haft problem med dåligt isolerade fönster? Kontakta oss idag för mer information om våra fönsterbytestjänster. Vi hjälper gärna till!

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern