Ytterdörrar Genom Historien – Inspiration & Kvalitet

Din ytterdörr är inte bara entrén till ditt hem, den är också en direkt reflektion av din personliga smak och stil. Lär dig om ytterdörrar genom historien och upptäck de högkvalitativa, svensktillverkade Lurs ytterdörrar.
Sunsafe-kund-referenser-52-ytterdörr-byte
Sunsafe-kund-referenser-52-ytterdörr-byte

En historisk översikt över ytterdörrar

Ytterdörrens design och konstruktion har genomgått många förändringar genom historien. Från de tidiga enkla, robusta dörrarna av trä, till dagens sofistikerade och högkvalitativa modeller, har ytterdörren alltid spelat en central roll i ett hems estetik och säkerhet. I denna artikel dyker vi djupare in i ytterdörrarnas historia och presenterar de högkvalitativa Lurs ytterdörrar, tillverkade i Sverige.

Från forntida till moderna ytterdörrar

Antikens enkelhet och robusthet

Den tidigaste kända ytterdörren upptäcktes i de antika ruinerna av Herculaneum, en stad begravd av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr. Dessa dörrar var enkla i design men robusta och praktiska, skapade för att skydda hemmen mot både naturliga och mänskliga hot.

Medeltida och Renässansens konstnärliga ytterdörrar

Under medeltiden och renässansen blev ytterdörrar mer konstnärligt utformade, med snidade detaljer och intrikata mönster. Dessa dörrar var inte bara praktiska, utan även uttryck för ägarens status och välstånd. Varje dörr berättade en historia, och de mer utsmyckade dörrarna var ofta symboler för hög social ställning.

Lurs Ytterdörrar: Svensk Kvalitet och Innovation

Hemmets fristad med Lurs entredörrar

Känslan av att kliva in genom dörren till ditt hem och stänga omvärlden ute kan vara befriande. När du väljer en Lurs ytterdörr, får du inte bara en snygg, stabil och välisolerad entrédörr – du får också en trygg fristad.

Lurs kvalitetsdörrar anses vara marknadens bästa svensktillverkade handgjorda ytterdörrar. Varje dörr är målad med tre strykningar och har en kraftig stomme. Med låskista klass 3, fyra justerbara säkerhetsgångjärn med bakkantssäkring, och tröskel i hårdträ med slitskena av aluminium, ger en Lurs ytterdörr dig både finish och kvalitet.

Fakta om Lurs dörrar

 • Svenskt hantverk sedan 1948
 • Målade med 2-komponentsfärg i tre lager
 • Dubbla ramträ, 2st 43x54mm
 • Fyra justerbara gångjärn
 • 3-glas med energibeläggning, argongas och varmkant för bästa U-värde
 • Dörrar med glas har U-värde 0,98 och dörrar utan glas 0,86
 • Låskista A2002
 • Vattenfast HDF/fanér
 • Isoleringsmaterial av cellplast
 • Tröskel i hårdträ med slitskena
 • Karmdjup 105mm
 • Aluminiumplåt 0,5 mm

Välj Lurs Ytterdörrar för ditt hem

Lurs ytterdörrar ger ditt hem ett snyggt och modernt utseende utan att kompromissa med kvalitet eller säkerhet. Med en rad olika stilar att välja mellan, kan du hitta den perfekta ytterdörren som passar ditt hem och dina preferenser.

För att lära dig mer om vårt sortiment av Lurs ytterdörrar, kontakta oss idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta den perfekta ytterdörren för ditt hem.

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern