Varför uppstår kondens på nya fönster?

Har du någonsin märkt att dina nyinstallerade fönster imma igen? Detta kan vara frustrerande, särskilt när du förväntar dig klar sikt. Läs vidare för att upptäcka hur Elme Fönters anti-fog behandling kan vara lösningen.
kondens på fönster anti-fog varför händer det
kondens på fönster anti-fog varför händer det

Fysiken bakom kondens

Kondens bildas när varm, fuktig luft kommer i kontakt med en kall yta, som ditt fönster. På klara nätter strålar jordens värme ut i rymden, vilket gör att fönstrets yttre glas kan bli kallare än omgivande luft. När den varma inomhusluften träffar det kallare fönstret, kyls luften och kan inte längre hålla all sin fuktighet, vilket leder till kondensation eller imma på glaset.

Varför nya fönster?

Nya fönster, särskilt de med hög energieffektivitet och låga u-värden, är designade för att isolera bättre. Medan detta är bra för att hålla hemmet varmt, kan det också skapa perfekta förutsättningar för kondensation på fönstrets yttre sida.


Hur Anti-Fog Behandling Tacklar Kondens problemet

Tekniken bakom anti-fog

Anti-fog är en värmereflekterande beläggning som integreras i glasmassan under tillverkningen. Den unika beläggningen är utformad för att hålla fönstrets yttre glas vid samma temperatur som den omgivande utomhusluften, förhindrande kondensation.

Fördelarna med anti-fog för dina fönster

Inte bara förhindrar anti-fog imbildning, men denna teknik gör också dina fönster mer reptåliga. Dessutom förblir fönstret torrt oftare, vilket minskar risken att smuts fastnar på glaset.

Varför välja Elme Fönters anti-fog behandling?

Hos Elme Fönster garanterar vi kvalitet. Med vår anti-fog-behandling får du inte bara imfria fönster, men du investerar också i ett fönster som håller längre och kräver mindre underhåll.

Andra Faktorer som Påverkar Kondensation

Argon mellan glasen

Ett av skälen till att moderna fönster isolerar så väl är användningen av argongas mellan glasen. Argon är en naturlig, inert gas som minskar värmeöverföringen mellan glasen.

Distanslist och varmkant

Denna komponent, känd som en ”varmkant”, minimerar värmeöverföring och bidrar till fönstrets övergripande isoleringseffektivitet.


Sammanfattning

Att förstå hur och varför kondens bildas på dina fönster är första steget till en lösning. Med Elme Fönters anti-fog behandling kan du njuta av klar sikt året runt, oavsett väderförhållandena.

Trött på imma på dina fönster? Välj Elme Fönters anti-fog behandling och se världen klarare än någonsin. Kontakta oss idag!

Senaste nyheter