En komplett guide till att fönsterbyte i ditt hem

Att byta fönster i ditt hem kan kännas överväldigande, men med Sunsafe's helhetskoncept blir processen enkel, trygg och snygg. I denna guide går vi igenom hur våra erfarna fönstermontörer hjälper dig att välja rätt fönster, anpassade efter ditt hus och dina behov, samt hur vi tar ansvar för hela fönsterbytet från leverans till montage och slutgenomgång. Läs vidare för att upptäcka hur du kan förbättra ditt hem med skräddarsydda, energieffektiva fönster som både sparar pengar och ökar värdet på din bostad.
Utfört fönsterbyte 2023 stort energifönster
Utfört fönsterbyte 2023 stort energifönster

Sunsafe: Din guide för en smidig och trygg fönsterbyte

Ett fönsterbyte i ditt hem kan vara en omfattande och tidskrävande process, men med Sunsafe blir det enkelt, tryggt och snyggt. Vi erbjuder en helhetslösning där våra erfarna fönstermontörer hjälper dig att välja rätt fönster, och vi tar ansvar för hela processen från leverans till montage och slutgenomgång. I denna artikel går vi igenom de viktigaste stegen i fönsterbytet och vad du bör tänka på när du väljer nya fönster.

Helhetskoncept för fönsterbyte

Sunsafe har tagit fram ett helhetskoncept där vi tar hand om hela ditt fönsterbyte, vilket innebär att du får mer tid över till annat. Genom att anlita oss får du tillgång till våra erfarna fönstermontörer som kan allt om fönster. Vi hjälper dig att välja rätt och tar ansvar för hela fönsterbytet, från leverans till montage och slutgenomgång.

Kostnadsfritt möte för att planera ditt fönsterbyte

Ett fönsterbyte med Sunsafe inleds alltid med ett kostnadsfritt möte där du och din kontakt person på sunsafe tillsammans går igenom både val av fönster, tillval och hur själva fönsterbytet går till. Under mötet, som normalt tar cirka 1 timme, hjälper Sunsafe dig att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och du får ett fast pris efter ett par dagar efter besöket att ta ställning till.

Vi guidar dig genom hela processen och tar fram de mest optimala fönstren som passar just dig, ditt hus och dina behov. Du får såklart även ett fast pris att ta ställning till.

Kontrollmätning och specialtillverkning

För att göra ditt fönsterbyte så enkelt och smidigt som möjligt kontrollmäter vi dina fönster innan beställning. Vi vill erbjuda hög kvalitet och därför är det viktigt för oss att vi inte tummar på en enda millimeter. Genom att vi utför kontrollmätningen slipper du besväret med att mäta på egen hand och vi ansvarar för att beställningen blir rätt.

Våra fönster och dörrar anpassas efter dina önskemål avseende funktion, storlek, färg, glas och olika tillbehör. All tillverkning sker i Sverige med virke från svenska skogar. Virket är certifierat och kommer från hållbart skogsbruk som bedrivs med hänsyn till både människor och miljö. Det innebär att du får specialtillverkade fönster av högsta kvalitet anpassade efter just dina behov.

Montering och garantier

För att säkerställa kvaliteten i våra montage utbildar vi alla våra montageteam internt. Vi erbjuder omfattande garantier med bland annat 10 års garanti mot kondens inuti isolerrutan, röta i karm och båge samt 3 års garanti på montaget. Att byta fönster är en stor investering, men på lång sikt finns det mycket pengar att spara om montaget är väl utfört. Det ökar värdet på ditt hus och med bättre u-värden får du även ner dina energikostnader och spar energi nämnvärt. Fönster är dessutom något som både mäklare och spekulanter inspekterar noga vid till exempel försäljning och värdering.

Saker att tänka på vid val av fönster

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du ska byta fönster. Här är några saker du kan tänka på vid val av fönster:

  • Husets karaktär: Nya fönster kan förstärka ett hus karaktär. Tänk på både inredningsstil och exteriör när du väljer fönster. Väg in fönstrens originalutseende och hur du kan anpassa nya fönster för att bevara husets karaktär.
  • Anpassa till husets arkitektur och tidsepok: Fönster i olika husstilar skiljer sig åt. Äldre husstilar kan återskapas med hjälp av olika spröjslösningar, handtag och glasalternativ. Sunsafe kan hjälpa dig med tips och råd för att ta fram ett förslag som passar just dig och ditt hus.
  • Funktioner som underlättar vardagen: Fundera på vilka funktioner du behöver, till exempel vridfönster, utåt- eller inåtgående fönster, ljudisolering och extra förstärkning vid utsatta sidor av huset. Anpassa utseendet efter ditt hus så att fönstren ser passande ut även med moderna funktioner.

Att byta fönster behöver inte vara en krånglig och tidskrävande uppgift. Med Sunsafe får du en helhetslösning som gör det enkelt, tryggt och snyggt att byta fönster. Vi erbjuder kostnadsfria möten, kontrollmätning, specialtillverkning och montering med omfattande garantier. Genom att tänka på husets karaktär, arkitektur och tidsepok samt funktioner som underlättar vardagen kan du hitta de perfekta fönstren för ditt hem. Kontakta Sunsafe för att få hjälp med ditt fönsterbyte redan idag.

Senaste nyheter