Du kan spara värme med Plissegardiner

vintertid fungerar Duette Gardiner som ett extra köldskydd vid fönstret och minskar t ex kallras. Studier bekräftar att gardinen kan minska värmeförlusten.

På vintern är det viktigt att se till att ditt hem är välisolerat för att hålla värmen inne och undvika onödig värmeförlust. En lösning som kan hjälpa till med detta är att använda Duette Plissegardiner eller Honeycell gardiner. Båda alternativen har en unik cellstruktur som skapar en isolerande luftspalt mellan fönstret och gardinen. Denna luftspalt fungerar som en barriär som hindrar varm luft från att lämna ditt hem och kall luft från att tränga in. Detta gör det möjligt att hålla ditt hem varmt och bekvämt under vintern, samtidigt som du sparar pengar på uppvärmningskostnader.

Duette gardiner har en trippelcellstruktur som gör dem ännu mer effektiva på att isolera mot kyla än vanliga plisségardiner. De kan minska värmeförlusten vid fönstret med upp till 46%, vilket kan bidra till en betydande besparing på uppvärmningskostnader. Honeycell gardiner har en dubbelcellstruktur som också ger bra isolering och gör dem till ett bra alternativ för att hålla värmen inne på vintern.

Plissegardiner Duette energispara
Plissegardiner Duette energispara

På sommaren kan solen bli en riktig utmaning för att hålla ditt hem svalt och bekvämt. För att skydda mot solens strålar och minska värmeinträngningen kan du använda en markis monterad på utsidan av fönstret. Markiser är ett effektivt solskyddsalternativ som blockerar solens strålar och minskar uppvärmningen inomhus. Markiser finns i olika färger och mönster, vilket ger dig möjlighet att välja en stil som passar ditt hem och dina behov.

En annan fördel med att använda sig av markiser är att de skyddar mot UV-strålar som kan bleka möbler och textilier. Detta gör markiser till ett värdefullt skydd för att bevara dina heminredning och textilier.

Sammanfattningsvis, genom att välja rätt gardin- eller solskyddsalternativ kan du skapa ett bekvämt och energieffektivt hem året runt. Duette gardiner och Honeycell gardiner kan hjälpa till att hålla värmen inne på vintern, medan markiser kan hjälpa till att hålla värmen ute på sommaren. Oavsett vilket alternativ du väljer kan du vara säker på att du sparar pengar på energikostnader och skapar ett hem som är bekvämt, hållbart och snyggt.

Behålla värmen (Vinter) = Duette gardin eller Honeycell gardiner.

Hålla värme ute (Sommar) = Markis lösning monterad på utsidan av fönstret.


*Fraunhofer IBP – Studie ESB – 004/2011 HOKI

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern