Somfy Solsensor: Framtidens Teknik för Dina Markiser

I en värld av ständig teknologisk utveckling står Somfy i framkant med sin banbrytande solsensor. För dem som vill ha det bästa för sina fönster- och vertikalmarkiser, erbjuder Somfy en lösning som kombinerar innovation med praktisk användning.
somfy-sunis-io-solsensor-monterad på vitfasad
somfy-sunis-io-solsensor-monterad på vitfasad

Vad Gör Somfy Solsensor Så Speciell?

Med Somfy solsensor får du:

  1. Intuitiv Teknik: Sensorn känner av solens intensitet och justerar markiserna automatiskt. Detta innebär att ditt hem alltid har rätt mängd skugga, oavsett tid på dagen. Går att koppla till Somfy Tahoma switch för en ännu smartare styrning.
  2. Energieffektivitet: Genom att justera markiserna baserat på solens ljus kan du hålla ditt hem svalt, vilket minskar behovet av luftkonditionering och därmed sänker dina energikostnader.
  3. Skydd för Dina Möbler: Genom att undvika överexponering för solen kan du skydda dina inomhusmöbler från skadlig UV-strålning, vilket bevarar deras färg och livslängd.

Fönstermarkis Tage och Vertikalmarkis Otto: Den Perfekta Matchen

Dessa markismodeller från Hestra Markis, kända för sin hållbarhet och design, kan nu bli ännu bättre med Somfys teknik.

Somfy solsensor Sunis Wirefree II io
Somfy solsensor Sunis Wirefree II io

Installation och Integration av Sunsafe

Hos Sunsafe är vi stolta över att erbjuda Somfys banbrytande produkter. Inte bara säljer vi dessa avancerade solsensorer, men vi erbjuder också expertinstallation för att säkerställa att din solsensor integreras perfekt med dina markiser. Vårt team av experter är här för att guida dig genom varje steg, från urval till installation.

Somfy: En Ledare inom Smarta Hemlösningar

Somfy har länge varit känt för sina innovativa lösningar inom smarta hem, och deras solsensor är bara det senaste tillskottet i en lång rad av framstående produkter.

Kundens Röst om Somfy Solsensor

Många kunder vittnar om hur Somfy solsensor har förändrat deras liv. Från att kunna njuta av en sval eftermiddag utan att oroa sig för solens strålar, till att se en märkbar minskning av sina energiräkningar, berättelserna är otaliga.

Framtiden för Markisteknik

Med Somfy vid rodret kan vi förvänta oss ännu fler innovationer inom markisteknik. Företaget investerar ständigt i forskning och utveckling, och vi kan bara föreställa oss vad de kommer att komma med härnäst.

Somfy solsensor representerar en ny era inom markisteknik. Om du är redo att uppleva denna revolution för ditt eget hem, vänta inte.

Lathund för Somfy Sunis WireFree II io Solsensor

Gränsvärde12345678
Ljusstyrka (kLux)1016243240506580
Aktiv LEDGrönGrönGrönGrönOrangeOrangeOrangeOrange
Antal Blinkningar☆☆☆☆☆☆☆☆☆★★★★★★★★★
Gränsläge guide Somfy solsensor io
ProblemMöjliga orsakerLösningar
Kontrollampan för batteri på Sunis WireFree II io blinkar orange när batterierna sätts i.Batterier är svaga.Ta bort batterierna och sätt i 2 nya alkaliska batterier av AA-typ (LR6) 1,5 V. (Välja kvalitets batterier)
Markisen åker inte ut efter 60minBatterier är slut.Ta bort batterierna och sätt i 2 nya alkaliska batterier av AA-typ (LR6) 1,5 V. (Välja kvalitets batterier)
Markisen åker ut sentMonligt eller annan sensor blockarJustera Gränsvärden kolla andra sensorer.
Markisen åker ut sent eller för tidigtFel gränsläge eller felplacering av sensorJustera Gränsvärden eller byt placering av sensor.

Demonstrationsläge Somfy Sunis WireFree II io

I det här läget kan man testa att installationen fungerar som den ska. De motordrivna produkterna svarar omedelbart på begäran från Sunis WireFree II io.


OBS: Ändra inte nivåinställningen för solljuset i demonstrationsläget.
Samma tillvägagångssätt används för att aktivera eller avaktivera demonstrationsläget.


Tryck på knappen (-) i fem sekunder tills den motordrivna produkten gör en upp- och nedrörelse.
a) Om bara de orangefärgade och gröna kontrollamporna för gränsvärden blinkar har demonstrationsläget aktiverats.
b) Om bara de orangefärgade och gröna kontrollamporna för gränsvärden lyser med fast sken har demonstrationsläget avaktiverats.


Efter tre minuter går sensorn automatiskt över till normalläge.


Kontakta Oss Nu! Vill du veta mer om Somfy solsensor och hur den kan integreras med dina markiser? Klicka här för att prata med vårt expertteam hos Sunsafe.

Senaste nyheter