Garageport med Motor – Norrköping och Linköping

Har du planer på att skaffa en ny garageport? Valet mellan en motordriven eller manuell port är viktigt och påverkar både bekvämlighet och säkerhet. På SunSafe erbjuder vi försäljning av alla sorters garageportar och vi kan erbjuda landets bästa garageportar i Norrköping och Linköping. Denna guide hjälper dig att förstå fördelarna med en motordriven garageport och varför det kan vara det bästa valet för dig.
Svart garageport monterad i Norrköping
Svart garageport monterad i Norrköping

Fördelar med en Motordriven Garageport

Bekvämlighet och Lång Livslängd

En motordriven garageport förenklar användningen av ditt garage. Med hjälp av en skenstyrd motor garanteras en stabil och tyst portrörelse. Funktioner som mjukstart och mjukstopp är skonsamma för din port och förlänger dess livslängd. Detta är särskilt fördelaktigt om du värdesätter bekvämlighet, eftersom du inte behöver kliva ur bilen för att öppna porten.

Flexibilitet och Uppgradering

Om du känner dig osäker på vad du ska välja finns det möjlighet att komplettera din port med motordrift i efterhand. Om utrymme finns kan en motor installeras även i efterhand, även om processen kan vara lite mer komplicerad.

Säkerhet

Motordrivna portar erbjuder även förbättrade säkerhetsfunktioner. De flesta större leverantörer erbjuder motorer med automatisk låsning när porten stängs, vilket gör den nästintill omöjlig att bryta upp utifrån. Dessutom är dessa motorer alltid utrustade med ett automatstopp som avbryter portrörelsen om ett hinder upptäcks, vilket är ett krav enligt Europastandard.

Strömavbrott och Nödfrikoppling

Motordrivna garageportar har ofta funktioner för nödfrikoppling inifrån garaget vid eventuellt strömavbrott, så porten kan manövreras manuellt. Om garageporten är den enda ingången till garaget bör en nödfrikoppling installeras.

Tillval och Smart Styrning

Om ditt garage saknar elanslutning kan du ändå använda en motordriven port. Det finns motorer som drivs med batteri, och dessa kan laddas automatiskt med hjälp av en solmodul. Andra tillval inkluderar handsändare, trådlösa tryckknappar, kodlås, fingerscanners och appstyrning via Somfy Tahoma Switch för att manövrera porten på distans.

Wisniowski Motoralternativ

METRO Smart io

METRO Smart io är en komplett motor full av moderna lösningar för maximal säkerhet och komfort:

 • Enkel Programmering: Konfigurera parametrar med hjälp av LED-indikatorer och fyra knappar.
 • Hinder Detektering: Motoren stannar och ändrar riktning om den möter ett hinder.
 • Tyst Drift: Skensystem finns med antingen kedja eller rem. En rem ger tystare och mjukare drift.
 • Io-homecontrol: Smidig installation och uppgradering utan att behöva riva väggar.
 • Inbyggd LED-signalbelysning.
 • Fotocellsystem: Optimal skydd genom att stoppa porten när något befinner sig i dess väg.
 • Nödbatteri: Möjlighet att ansluta ett batteri för drift vid strömavbrott.
 • Ytterligare Belysning: Anslut extra LED-lampor för bättre synlighet.

MOTO io

MOTO io erbjuder hög kvalitet, pålitlighet och praktiska funktioner:

Garageport motor moto io
Garageport motor moto io
 • Snabb Konfiguration: Grundläggande funktioner är förprogrammerade, redo att användas inom 60 sekunder.
 • Hinder Detektering: Stoppar och ändrar riktning vid hinder.
 • Tyst Drift: Skensystem finns med antingen kedja eller rem. En rem ger tystare och mjukare drift.
 • Io-homecontrol: Smidig installation och uppgradering.
 • Inbyggd LED-signalbelysning.
 • Fotocellsystem: Optimal skydd genom att stoppa porten när något befinner sig i dess väg.
 • Nödbatteri: Möjlighet att ansluta ett batteri för drift vid strömavbrott.
 • Ytterligare Belysning: Anslut extra LED-lampor för bättre synlighet.

Manuell Garageport

Fördelar och Kostnad

Även om motordrivna portar erbjuder många fördelar, kommer dessa med en högre kostnad. För de som vill undvika extra kostnader kan en manuell port vara ett bra alternativ. Funktionaliteten hos en manuell port är lika bra som hos en motordriven, även om den kräver fysisk ansträngning för att öppna och stänga.

Säkerhet

En manuell port kan också vara säker och av hög kvalitet. För att undvika olyckor och förbättra säkerheten, bör man se till att porten är utrustad med klämskydd mellan sektionerna och vid sidokarmen. Fotoceller kan också installeras för att förhindra att någon eller något kläms under porten.

Så kan du förhindra inbrott i garaget

Ofta är garaget inte lika väl skyddat med lås och larm som ett bostadshus, och kan i värsta fall bli ett attraktivt byte för inbrottstjuvar. Vi rekommenderar dessa förebyggande åtgärder:

 • Utrusta garageport och eventuell sidodörr med ordentligt lås. Moderna garageportar har ofta förmonterade lås som fungerar bra.
 • En garageport med automatisk uppskjutningsspärr är att föredra då den automatiskt går i lås när den stängs.
 • Överväg att sätta in ett larm i garaget, speciellt om det går att ta sig in i bostaden därifrån.
 • Om ditt garage har fönster, glöm inte att säkra upp dessa. Larm är extra relevant för garage med fönster.
 • Om du är bortrest, be grannen parkera i ditt garage eller på din uppfart så att huset verkar bebott.
 • Undvik att ha skymmande buskar och träd nära garaget att gömma sig i, och försök att ha området belyst. Gärna belysning kopplad till rörelsedetektion.

Appstyrning av Garageporten

Appstyrning via tillvalet Somfy Tahoma Switch är ett modernt sätt att styra din garageport. Denna innovativa teknologi som några av de största garageportsleverantörerna erbjuder gör det möjligt för dig att öppna och stänga dina portar på ett bekvämt och smidigt sätt – genom din smartphone eller surfplatta. Genom att styra garageporten med en app slipper du bära med dig handsändare. Det finns heller ingen risk att handsändare försvinner och du blir utelåst, eller att någon som kommit över en handsändare kan ta sig in utan att du gett ditt tillstånd.

Garageport monterad med garageport motor Moto io
Garageport monterad med garageport motor Moto io

Att välja mellan en motordriven eller manuell garageport beror på dina behov och budget. Motordrivna portar erbjuder hög bekvämlighet, förbättrad säkerhet och många moderna funktioner, men kommer med en högre kostnad. Manuella portar är ett ekonomiskt alternativ som fortfarande kan erbjuda bra säkerhet och funktionalitet. Med Wisniowski’s motoralternativ METRO Smart io och MOTO io, kan du säkerställa en pålitlig och säker drift av din garageport, oavsett vilken typ du väljer.

Kontakta Oss

Är du redo att uppgradera din garageport? Kontakta oss idag för att få experthjälp och hitta den bästa lösningen för dig. Kontakta Oss.

Senaste nyheter