En isolerad garageport sänker dina energikostnader.

Det går inte att undvika att bli påverkad av att elen blir dyrare hela tiden och att försöka att hitta lösningar att sänka energikostnaden. Ett ofta eftersatt utrymme är uppvärmda garage, framförallt porten som ofta har varit monterad väldigt länge och läcker mycket värme i jämförelse med en ny modern isolerad garageport.

Det kanske är tid att se över och välja en ny garageport med bra och låga U-värden för att isoleringsförmågan skulle vara en bra investering. Men leverantören vår leverantör Wisniowski som kanske är Europas största tillverkare finns det portar för alla klimat med riktigt bra isolerings värde anpassat för våran kalla miljö i norden.

40mm panelisolering

Det är den nya standarden och är bra balans mellan kostnad och isolering som håller ett bra U-värde. mellan 1.2-1.3 i U-värde kan man räkna med en normal stor port (2500×2100) vilket ger en riktigt bra bas och rekommenderas för garage inte är tilläggs isolerade som ska hålla värme upp till 15-16 grader.

60mm paneler

När det ställs högre krav på ett riktigt lågt U-värde är 60mm det enda valet, detta kan fås med modellerna Unitherm och Prime. En port med denna panel har ett U-värde på 0.8 och rekommenderas vid nya garage, källare eller tillägsisolerade garage som ska hålla kvar mycket energi. Nackdelen med dessa modeller är att dom tar lite extra utrymme för skenor och panelen.

INNOVO panel illuration Sunsafe https://sunsafe.se/en-isolerad-garageport-sanker-dina-energikostnader/
Genomskärning 60mm isolerad garageport

Tips för isolerad garageport

Vi rekommenderar motor på alla garageportar då öppnar man snabbt och smidigt men framförallt stänger man snabbt och säkert på det sättet sparar på energin. En vanligt fel är att man efter garageport bytet får dålig ventilation detta beror på helt enkelt att den nya porten är så tät så det krävs att man eventuellt behöver montera dit en tillufts ventil på väggen.

Självklart är ni välkomna till vår butik Besök oss för fler tips och för prisinformation.

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern