Egen service garageport

Din Garageport behöver lite service för att den ska fungera och hålla en lång tid framåt, vi rekommenderar att kolla över porten årligen och utföra denna egen service samtidigt.

Rengöring

Lophjul garageport Sunsafe https://sunsafe.se/egen-service-garageport/

Börja med att torka bort all smuts från skensystemet där löphjulen rullar, dessa ytor ska inte smörjas utan endast vara torra och rena. Det går bra att använda papper eller tygtrasor. Vid hårt sittande smuts går det bra att använda lite silikonspray, spraya på området och torka sedan rent.

OBS: skenans kanter kan vara vassa och finns en risk för skärskador, Använd handskar!

Tvätt

Panelen på ut och insidan ska hållas ren och tvättas regelbundet med en mjuk tvättsvamp och bilschampo, glöm inte att spola av porten före du tvättar med svampen. Du kan polera panelerna med vanligt bilvax.

Smörjning 

Gångjärn, löphjul och hållare ska smörjas regelbundet, vi rekommenderas vanlig motorolja (alt WD-40). Gummilister som sitter runt om portöppning, mellan portbladen och på bottenlisten ska hållas rena, använd gärna silikon som du applicerar med en liten svamp och för att motverka fastfrysning samt uttorkning.

Smorj punkter garageport Sunsafe https://sunsafe.se/egen-service-garageport/

Senaste nyheter

Wisniowski alu banner
Upptäck Wisniowski Aluminiumstaket hos SunSafe

Välkommen till SunSafe, din pålitliga leverantör av Wisniowskis högkvalitativa aluminiumstaket och grindar. Upptäck fördelarna med att välja aluminiumstaket från Wisniowski – en kombination av modern