De 7 vanligaste anledningarna till att byta fönster i ditt hus

Att byta fönster kan vara en praktisk, ekonomisk och estetisk lösning för husägare. De 7 vanligaste anledningarna till att byta fönster inkluderar att sänka uppvärmningskostnader, skapa ett behagligare inomhusklimat, få en tystare boendemiljö, höja värdet på huset, anpassa utseendet på huset, minska underhållstiden och göra rengöringen enklare. Genom att välja en fönsterlösning som passar dina behov och önskemål kan du göra en investering som kan löna sig på sikt.

Att byta fönster är något som många husägare står inför någon gång under livet av olika anledningar. Både praktiska, ekonomiska och estetiska faktorer kan vara skäl till att byta fönster. Nedan listas de sju vanligaste orsakerna till varför många väljer att byta fönster.

Sänka uppvärmningskostnaderna

Om ditt hus byggdes före mitten av 70-talet har det troligtvis tvåglasfönster som har cirka 3 i u-värde. Moderna fönster har ett snitt på ca 1,1 i u-värde. En energifönster från Elme fönster har 0,86 i u-värde, vilket gör det till ett bra alternativ för att sänka dina uppvärmningskostnader. (Lägre u-värde menas med att mindre värme släpps ut genom glaset)

Behagligare inomhusklimat

Fönster i söderläge kan få in mycket solvärme, speciellt på sommaren. En modern fönster lösning kan erbjuda solskyddsglas beläggning som minskar solvärmen och ger ett behagligare inomhusklimat. Vi erbjuder även andra solskydd och stäng ute två tredjedelar av solvärmen.

Tystare inomhusmiljö

Moderna fönster minskar buller mer än äldre fönster. Ett klassiskt tvåglasfönster minskar buller med ca 25-27 decibel, medan moderna treglasfönster minskar med 35 decibel. Bullerreducerande glaskassetter är också tillgängliga för dem som påverkas av buller från en bullrig utomhusmiljö.

Höja husets värde

Fönster är en viktig del av husets skal och är något som mäklare och spekulanter kikar på vid värdering och försäljning. Fönster i gott skick och med bra U-värde kan höja värdet på ditt hus.

Anpassa utseendet på huset

Genom att ändra utseendet på fönstren kan man förstärka husets arkitektur och karaktär eller personalisera efter egna önskemål. Tillsammans med Elme erbjuder fönsterserier som täcker alla tänkbara stilar och fönstren kan designas efter kundens önskemål.

Mindre underhåll

Väderbeständig aluminiumbeklädnad minskar underhållstiden för fönstren. Våra fönster har en kombination av trä på insidan och aluminiumbeklädd utsida, vilket innebär att minimalt med tid behöver läggas på underhåll.

Enklare rengöring

Modernt vridfönster gör att du enkelt och smidigt kan vända fönstret och putsa det från insidan.

Om du känner att en eller flera av dessa anledningar ser passande för dig kan det vara värt att titta på en ny fönster lösning. Vid ett fönsterbyte kan en eller flera av dessa faktorer beaktas och vägas mot varandra för att hitta en fönsterlösning som passar dina behov.

Vill du ha hjälp att välja rätt fönster för ditt hus kan vi på Sunsafe hjälpa dig vidare i processen med ett kostnadsfritt hembesök. På så sätt kan du få expertis och rådgivning för att välja rätt fönster för dina behov.

Oavsett vilken anledning som är mest relevant för dig är det alltid en god idé att överväga ett fönsterbyte. Det kan både förbättra inomhusklimatet, sänka energi kostnader och höja värdet på ditt hus. Tänk på att investeringen kan löna sig på sikt, så det är viktigt att välja en fönsterlösning som passar dina behov och önskemål.

Senaste nyheter