Fönster


Fönster i vardagsrum

Fönster i vardagsrum

Vi tillhandahåller både träfönster och PVC-fönster. PVC-fönster är det fönster som ökar mest i Sverige idag, procentuellt sett, och det vi rekommenderar. Både pris- och miljöskäl talar idag för PVC och kvalitetsmässigt har utvecklingen av PVC säkerställt den goda kvalitet som idag är. I Europa har fönstret haft stora marknadsandelar under många år. I Storbritannien har produkten vuxit till 90 % av utbytesmarknaden.

Det är de unika egenskaperna hos PVC-fönstren som gör att de olika klimatförhållandena (som vind, snö, regn och sol) inte påverkar fönstret och inte kräver underhåll som gjort fönstren så populära. Då vi mer och mer vill använda vår tid till annat än skötsel är detta fönster perfekt!

 

 

Välj på 2-glas eller 3-glas

Träfönster tillverkas i 3-glas och PVC-fönster finns i både 3-glas och 2-glas. Behöver man ha 3-glas? Nej inte alls. Hur stort bullerdämpningsbehov har du där du bor? 3-glas är lite bättre ljudisolerat. Låt det styra ditt val. Våra glaskassetter är av bästa kvalité med U-värde från 0,5. PVC-fönstren är dessutom återvinningsbara och därmed ett miljövänligt val. Man maler helt enkelt ner det och gör nya produkter av resterna.


Fördelar med PVC-fönster

Fönster i kök

Fönster i kök

 • PVC-fönster har mycket bra isolerande egenskaper
 • Klart prisvärda
 • Mycket lång livslängd
 • Väderbeständiga – tål värme och kyla utan att expandera eller krympa
 • Fukt- och UV-beständiga – absorberar inte väta, gulnar och kritar inte
 • Underhållsfria – ingen skrapning eller målning
 • Brandbeteende – PVC börjar brinna vid 390 grader men slutar brinna så snart värmen avtar. Trä börjar brinna vid 240 grader och fortsätter brinna även om temperaturen sjunker
 • Brandsäkerhet – brandgaserna från PVC är mindre farliga än gaserna från brinnande möbler t.ex. från en soffa
 • Inbrottssäkert – beslagen är skruvade i en stålkärna vilket försvårar vid inbrott
 • Långsiktigt bra för miljön
 • Återvinningsbart

PVC-materialet påverkas inte av externa faktorer

PVC betyder polyvinylklorid och är en blandning av mineralolja och koksalt. Materialet har många användningsområden och är ett av de vanligaste byggnadsmaterialen. Till exempel är nästan alla rör som läggs ner i marken tillverkade av PVC. Materialet påverkas inte av något: inte fukt, inte luft, inte röta, inte rost – ingenting.

PVC är i sig ett färgtåligt material, men vi har tagit det ett steg längre. Våra PVC-fönster behandlas så att de också blir resistenta mot solens långvågiga ultravioletta strålar som bryter ner och bleker nästan allt i vår omgivning. Vi vet att våra PVC-fönster håller i längden.


Aldrig mera skrapa, kitta eller måla fönster

En vanlig fördom är att plastfönster missfärgas, gulnar eller spricker, men det stämmer inte. Våra fönsterkarmar är tillverkade av den senaste generationens PVC som är ålders- och färgbeständig, dessutom stänger fönstren väldigt effektivt ute ljud från omgivande trafik. Så ska ett riktigt bra fönster vara – kvalitet in i minsta detalj. Kom in till oss i Norrköping för en personlig visning.

Fönster infomation


Varför köpa fönster hos oss?

Man byter inte fönster så ofta. När man väl gör det då vill man inte ha problem och man vill veta att man får det man betalar för. Fönstren i ett hus är husets lunga. Här andas huset och att man har god kunskap även om inluft- och frånluft är lika viktigt som hur fönstret ska sättas på plats rent praktiskt. Det har vi. En vanlig fråga vi får är – löser ni allt? Svar ja. Monterat och klart. Det enda du väljer till i processen är fönsterbänk, om du vill byta den. När vi går kan du ta en kopp kaffe och njuta av utsikten.

Det här är vad vi gör när vi byter fönster hos dig:

 • Demontering
  Vi tar varsamt bort dom gamla fönstren. Ofta lossar vi allt runt fönstret, både smyg och foder, på in- och utsida.
 • Förberedelser
  Vi rensar fönsteromfattningen ordentligt innan så det nya fönstret passar perfekt i öppningen.
 • Nyinstallation
  Vi monterar det nya fönstret med hjälp av laser, då vet vi att det är korrekt placerat, sedan fäster vi trä/ aluminiumfönster med justerbara karmskruvar. PVC fönster har en lite annan teknik för infästning med karmbleck och fogskum.
 • Återuppbyggnad
  När fönstret är på plats tätar vi ordentligt, det kallas att man ”drevar” runtfönstret. Därefter påbörjas snickeriarbete med ny smyg och foder, vi sätter även in nya fönsterbleck, och har du valt integrerade fönsterbänkar så monterar vi dom samtidigt medfoder och smyg.

Vi månar om våra kunder och vet hur det kan vara att vara kund. Vi vill att våra kunder ska uppleva att det är enkelt att vara kund hos oss. Att vi löser det som ska lösas och kan lösa allting i processen. Att arbetet blir utfört i tid, att helheten blir löst så kunden inte behöver lösa någonting själv efter avslutat arbete och att man kan lita på att det vi levererar är hållbart och problemfritt över tid, är viktigt för oss.

Självklart omfattar vår installation och vårt montagearbete liksom själva fönsterprodukterna av olika garanti. Läsa mer om vår höga kundservice, finansieringslösningar och vilken garanti som gäller för våra fönsterprodukter här. För tidsbokning, offert och rådgivning kontakta oss . Välkommen till Sunsafe!