Entrédörrar


Alla entrédörrar i vårt sortiment är svensktillverkade, handgjorda och med en unikt stabil konstruktion. De är tillverkade med en kraftig stomme, 2-komponent lack, 4 justerbara säkerhetsgångjärn, kraftig tröskel med slitskena av aluminium och givetvis med finish och hög kvalitet. Standard för låskista på Villaserien är Assa 2002C (hakregellås) med borta-säker-funktion. Alla entrédörrar uppfyller gällande standard och säkerhetskrav.

Entrédörrarna produceras i flera varianter, alla med spårfräst utsida. Utformningen på dörrarna är noga vald av vår designer, vilket ger det tilltalande utseendet.


Entrédörrar

Entrédörrar

Fördelar med entrédörrar från Lurs Dörr

 • Målad med 2-komp. färg i 3 lager.
 • Dörrar med glas har ett U-värde på 0,98 och dörrar utan glas 0,86.
 • 3-glas med energibeläggning, argongas och varmkant för bästa U-värde.
 • 4st justerbara gångjärn.
 • Dubbelt rämträ, 2st 43x54mm.
 • Dörrarna levereras med låskista A2002.
 • Vattenfast HDF/fanér.
 • Isoleringsmaterial av cellplast.
 • Tröskel i hårdträ med slitskena.
 • Karmdjup 105mm.
 • Aluminiumplåt 0,5mm.

Färg

Våra dörrar är målade med en hård 2-komponents polyuretanfärg i både grund och toppfärg. För att behålla ytan blank och smutsavvisande kan vanligt bilvax användas (ej polish). Polera försiktigt fram en lagom glans. Om färgytan blivit nött eller skadad är det viktigt att lägga på bättringsfärg. Planerar du att måla om din nuvarande entrédörr och har lite funderingar kring det är du varmt välkommen att Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.


Entrédörrar från Lurs dörrar

Lurs dörrar


Glastyp

Till våra dörrar använder vi oss främst av nedanstående fem glastyper. Du kan också använda dig av en annan glastyp om så önskas. Har du funderingar kring vilka möjligheter som finns är du varmt välkommen att kontakta oss.

1 Klarglas
2-Kathedralglas3-Cottswoldglas4-Thelaglas5-Frostat Glas
Klarglas
Kathedralglas
Cottswoldglas
Thelaglas
Frostat glas

Teakserien

Vi har också entrédörrar i teak. Dessa har en kraftig stomme med dubbelt ramträ, precis som våra andra dörrar. Dessa dörrar är fanerade med teak av högsta kvalitet på både in- och utsida. Karmen är gjord av massivt ädelträ, också den av mycket hög kvalitet. Tröskeln är i slitstarkt hårdträ med tillhörande slitskena. Vi använder oss av fyra justerbara säkerhetsgångjärn med bakkantssäkring och hakregellås Dorma 9132 motsvarnade 2002. Dörrarna grundoljas (om inget annat är angivit) alltid innan leverans.

Teakserien tillverkas i tre varianter; slät, spårfräst och med pålimmade speglar i massiv teak. Alla dörrarna har slät insida som standard.

Entrédörrar: Teakserien

Entrédörrar: Teakserien


Myggdörrar

Håll flugor, kommande getinginvasioner och myggor utanför dörren. Vädra utan bekymmer för oinbjudna flygfän och håll familjens hund och kanariefågel på insidan.  Att ha en myggdörr har sina fördelar.

Alla våra myggdörrar måttanpassas efter kundens behov. Inga färdiga mått eller moduler finns utan allt utgår från de mått just din dörröppning har för den perfekta passformen. Ska små flygfän hållas ute finns det inte mycket marginal. Vi mäter, tillverkar och monterar. Klart. kontakta oss  för prisuppgift för just din myggdörr.


Varför köpa entré- och myggdörrar hos oss?

Hur många gånger ska en dörr öppnas och stängas? Fler gånger än du använder tandborsten. Hur länge ska dörren sitta innan den byts?  Många år tänker de flesta. Därför satsar vi på kvalitet hela vägen. Hos oss får du en handbyggd, svensk dörr 8 400 SEK. Vad blir genomsnittspriset per öppnings-och stängningstillfälle?

Vi månar om våra kunder och vet hur det kan vara att vara kund. Vi vill att våra kunder ska uppleva att det är enkelt att vara kund hos oss. Att vi löser det som ska lösas och kan lösa allting i processen. Att arbetet blir utfört i tid, att helheten blir löst så kunden inte behöver lösa någonting själv efter avslutat arbete och att man kan lita på att det vi levererar är hållbart och problemfritt över tid, är viktigt för oss.

Självklart omfattar vår installation och vårt montagearbete liksom själva fönsterprodukterna av olika garanti. Läsa mer om vår höga kundservice, finansieringslösningar och vilken garanti som gäller för våra dörrprodukter här. För tidsbokning, offert och rådgivning kontakta oss . Välkommen till Sunsafe!